annons
Hem » Notiser » Politikerna vill ha mer ordning och effektivare kontroller
Panelsamtal kring mobilitetspaketet på Vägtransportfokus, fr v: Anders Åkesson, C, Thomas Morell, SD, Henrik Sternberg, Cabotagestudien, Björn Berling, moderator, Tommy Wreth, Transport och Johan Danielsson, S.

Politikerna vill ha mer ordning och effektivare kontroller

I sitt inledningsanförande under Vägtrafikfokus slog infrastrukturminister Tomas Eneroth fast att han vill ha mer ordning och reda på vägarna. Han flaggade också för att han återigen skulle ta tag i frågan om vägslitageavgift.

– Om eurovinjetten försvinner blir vi det enda landet som inte hare någon infrastrukturavgift. Med en vägslitageavgift skapar vi också möjlighet för åkerier från Polen och Bulgarien att betala då de kör på vägarna i Sverige, sade infrastrukturministern.

Henrik Sternberg gav en förhandsvisning av delar ur den senaste cabotagestudien och i det panelsamtal som följde visade det sig för att det finns en tydlig politisk majoritet för effektivare kontroller längs vägen. Och en egen myndighet för trafikpolisen lyftes då fram som ett alternativ.

I denna debatt deltog även Johan Danielsson som representerar S i EU:s transportutskott, Anders Åkesson, C, som är vice ordförande i riksdagens trafikutskott, Thomas Morell, SD och Tommy Wreth som är ordförande i Transport.

Vägtransportfokus arrangeras av Elmia Lastbil i samarbete med Lastfordonsgruppen och Trailer Magazine. Det digitala eventet pågår fram till 16.00 idag och mellan 09.00 och 16.00 imorgon.

Läs mer:

600 utländska lastbilar permanent i Sverige

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*