annons
Hem » Notiser » Öresundstrafiken rullar som vanligt

Öresundstrafiken rullar som vanligt

De skärpta inreseregler som Danmark införde 14 mars i och med covid-19-epidemin ser inte ut att ha påverkat lastbilstrafiken över Öresund i någon negativ riktning.

— Vi har en hel del trafik över Öresundsbron och har inte märkt av några förändringar. Enligt chaufförerna rullar lastbilstrafiken över bron utan hinder, säger Thomas Jörme som är vd på Mertz Transport i Malmö.

Inte heller hos Öresundsbron ser man några negativa effekter på godstrafiken.

— Vi hade en minskning för vecka 12 på två procent jämfört med samma vecka i fjol, men till skillnad från personbilstrafiken som minskat kraftigt ligger godstrafiken på en normal nivå, säger John Alexander Sahlin som är informationsansvarig på Öresundsbron.

Enligt den senaste informationen från Forsea som trafikerar Helsingborg-Helsingör seglar man enligt tidtabell.

 

Mertz Transport hanterar en stor del gränsöverskridande trafik och driver även Malmö Kombiterminal med tåglinjer på bland annat Italien. Här har man sett att trycket ökat den senaste tiden.

— I och med att fler blir sjuka ute i Europa är personal ett stort problem och då gynnas tågrafiken där en lokförare kan köra ett helt tågset, säger Thomas Jörme.

Än så länge ser Thomas Jörme inga negativa följder av den rådande corona-kriset vad gäller lastbilstrafiken.

— Det rullar på som vanligt. Vi kör en hel del livsmedel och inom det segmentet ser vi snarare en ökning just nu, säger han.

Thomas Jörme ser två senario som extra bekymmersamt; om volymerna minskar dramatiskt eller om en stor andel av personalen blir sjuk.

— Att sjukfrånvaron ökar i februari och mars är inget ovanligt men någon ökning utöver detta har vi inte sett.

— Men utvecklingen går snabbt så detta kan förändras till i morgon. Det är mycket som är osäkert just nu, tillägger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*