annons
Hem » Notiser » Ove P Åkeri får ny ägare

Ove P Åkeri får ny ägare

Logistikern Örjan Tengberg förvärvar genom ett egenägt aktiebolag samtliga aktier i åkeriet Ove P AB i Karlskoga av branschprofilen Ove Pettersson, som varit åkeriägare i närmare 50 år.
Ove Pettersson, som under året fyller 74 år, drev under många år Ove Petterssons Åkeri i Karlskoga, som var ett av de större åkerierna som bedrev inrikestrafik för ASG och sedermera DHL. 2007 avyttrade Ove Petterssons Åkeri verksamheten för DHL och Ove Pettersson fortsatte då som åkeriägare via Ove P Åkeri.
Ove P Åkeri har i dag 9 lastbilsekipage och 12 anställda, varav 10 lastbilsförare och 2 kontorsanställda. Bolaget utför inrikes godstransporter för kunder inom stålindustrin och övrig basindustri. Omsättningen i bolaget för det senaste räkenskapsåret uppgick till cirka 15 miljoner kronor.
Örjan Tengberg har 30 års branscherfarenhet. Han har under de senaste 12 åren arbetat som logistiker i LBC Logistik Östra Wermland AB – till stor del med inrikes lastbilstrafik. Innan dess var han lastbilsförare hos ADR Transport/Haanpaa i 8 år och lastbilsförare och trafikledare hos Wiréns Åkeri i Kristinehamn i närmare 10 år.
– Jag ser fram emot att nu ta över verksamheten i Ove P Åkeri, säger Örjan Tengberg till Trailer.se. Ove Pettersson har byggt upp en välfungerande åkeriverksamhet och jag kommer att fortsätta att driva och även ytterligare utveckla bolaget genom att dels arbeta med befintliga kunder, dels få uppdrag för nya transportköpare. Det känns också bra att Ove Pettersson framöver kommer att finnas med i bolaget som ett bollplank och som en mentor.
Oves döttrar Anna och Malin är verksamma i bolaget, och kommer så att fortsätta vara.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*