annons
Hem » Notiser » Över 1,8 miljoner till Barncancerfonden
Genrebild. Foto: Ralph Andersson

Över 1,8 miljoner till Barncancerfonden

Igår gick mil-insamlingen till förmån för Barncancerfonden i mål. Ett par timmar innan midnatt var insamlingen uppe i svindlande 1,8 miljoner kronor. Det fortsätter dock att strömma in pengar och nu på förmiddagen hade det kommit in ytterligare drygt 30 000 kronor till Barncancerfondens konto.

Målet för insamlingen var satt till 100 000 kronor så detta spräckte man med över 1800 procent. 1471 insättningar har gjorts vilket ger ett genomsnitt på 1246 kronor per insättning.

Det har varit en omtumlande månad för initiativtagaren Christer Thynell som nu återgår till ”den vanliga vardagen”.

— Jag har nästan lite separationsångest för att detta nu tar slut. Men förhoppningsvis kör vi igen nästa år, säger han.

Christer känner stor tacksamhet till alla chaufförer runt om i landet som varit med i insamlingen. Han ser det som en manifestation från hela branschen. Inlägg i Facebook-gruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden Sept. 2020” vittnar också om många stolta chaufförer som skrapat ihop så många mil de kunnat – och inte sällan avrundat sina insättningar uppåt med hundralappar och till och med tusenlappar. På vissa håll har hela åkerier gått samman för den goda sakens skull.

I gruppen finns också inlägg som vittnar om allvaret bakom insamlingen. Berättelser från föräldrar med egna upplevelser av barn som drabbats av cancer, och som nu känner stöd i det landets chaufförer åstadkommit.

Kontot för insamlingen är öppet tio dagar till så slutsumman kommer sannolikt att bli ännu högre än nuvarande 1 833 454 kronor. Även Facebook-gruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden Sept. 2020” kommer vara aktiv ett par veckor till enligt Christer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*