annons
Hem » Notiser » Palfinger återkallar jibbar

Palfinger återkallar jibbar

Palfinger har återkallat ett antal jibbar efter att man vid en säkerhetskontroll upptäckt sprickor på en specifik leverans utskjut. Jibbarna som berörs är bland annat PJ060 och PJ090 av årsmodell 2020. Samtliga berörda kunder i Sverige har kontaktats.

— Så fort man fick reda på detta kontaktade vi de berörda kunderna och meddelade dem. Det rör sig om åtta jibbar i Sverige, säger Martin Korsgren som är säljare hos den svenska generalagenten Hinz.

Av dessa åtta är det fem som är i bruk medan resterande tre finns till kranar som är under byggnation.

— Av säkerhetsskäl byter man alla utskjut från samma batch, oavsett om det finns spricker eller ej.

Enligt Martin Korsgren finns det ingen anledning för Palfinger-ägare att känna oro i och med återkallelsen. Har man inte kontaktats av Palfinger/Hinz – då har man inte heller någon jibb med utskjut från den aktuella leveransen.

Ägarna till de berörda jibbarna måste nu lämna in dem till anvisad verkstad för utbyte av utskjuten. Enligt Martin Korsgren får man räkna med att klara sig utan jibb under cirka en vecka. Han säger också att det kan bli aktuellt med någon form av kompensation för de drabbade kranägarna. Garantin på utskjuten förnyas i och med bytet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*