annons
Hem » Artiklar » Palfinger fixar designerns museum

Palfinger fixar designerns museum

Den kände kläddesignern Louis Vuitton har skapat sitt eget museum i central Paris. När en känd designer bygger ett museum går det ju inte att bygga vilken fyrkantig låda som helst. Louis Vuitton skapade en gigantisk glaskula med stora glasytor och naturligtvis blev det problem att hålla rutorna rena. Palfinger fixade den detaljen.

Företaget som designern driver heter Louis Vuitton Malletier S.A och de är mer än välkända när det gäller kläder och lyxiga tillbehör som väskor och annat. Fastigheten som nu tas i bruk är mycket iögonfallande med sina ytor i stål och glas.
    Någon kompromiss när det gällde designen var inte tänkbar så det blev till att hitta unika lösningar för rengöring, underhåll och reparationsarbeten. Palfinger kan översättas till kompisens finger och det var precis det namnet som den kända krantillverkaren var tvungna att leva upp till i det här projektet.
    Inte mindre än tre olika kranar används nu för arbetet runt muséet. Det är en Jumbo-class WT 350, en Premium-class WT 370 och slutligen en Top-class P 900. Alla tre är specialbyggd aför att de som arbetar från dem ska komma åt i alla lägen i och runt byggnaden. Glasen är exempelvis konkava och det finns 3 000 unika glaselementet i bygget.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*