annons
Hem » Notiser » Palms Åkeri firade 60 år

Palms Åkeri firade 60 år

Förra helgen firade KE Palms Åkeri i Trelleborg 60-årsjubileum. Egentligen fyllde man år redan tidigare i år men det var först nu man fick ihop schemat för ett firande.

– Dagen började med en hyllning från chaufförerna till Palm-familjen med en kortege, säger Simon Zolle som är en av åkeriets 50-talet anställda.

Cirka hälften av åkeriets bilar åkte i kortege för att fira 60-årsfirande Palms Åkeri.

 

Senare på kvällen blev de fest där anställda med respektive, kunder samt samarbetspartners var bjudna. Totalt var det 150 gäster som njöt av god mat till sång och dans från Partyfabriken.

Palms startade 1959 av Kaj-Erik och Ann-Britt Palm. De första åren var åkeriet anslutet till LBC i Trelleborg men blev sedan helt fristående. Åkeriet drivs nu i andra generation av bröderna Roland, Anders och Christer.

Familjen Palm med Ann-Britt Palm i spetsen överraskades med en kortege av åkeriets anställda.

– Det känns bra att ha kommit så här långt. Jag och mina bröder har inte gjort något annat och det har blivit ett liv av detta även om det varit tuffa tider ibland, säger Roland.

En av firandets höjdpunkter var den kortege som de anställda överraskade familjen Palm med. Inte minst mamma Ann-Britt blev berörd av tilltaget.

– Hon frågade om det var våra bilar allihop. ”Ja, hälften av dem” sa jag, säger Roland.

Det blev ett lyckat firande enligt Roland. Det enda tråkiga var att alla anställda inte kunde vara med.

– Några av bilarna var tvungna att rulla, så är det ju tyvärr, säger Roland.

– Vi är inte många åkerier kvar som varit med så här länge men vi kämpar på. Alla kan ju inte sälja ut till de stora bolagen. Förhoppningsvis är Palms med i 60 år till, avslutar Roland.

Det gäller att ha kul tycker Roland Palm som underhöll gästerna från scen tillsammans med bröderna Anders och Christer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*