annons
Hem » Notiser » Pegasuspriset till Byberg & Nordin

Pegasuspriset till Byberg & Nordin

Vid en ceremoni i samband med Almedalsveckan tilldelades Byberg & Nordin Busstrafik på tisdagen Pegasuspriset för att ha gått i bräschen i utvecklingen för en fossilfri kollektivtrafik.
Juryn har enats om att utse Byberg & Nordin Busstrafik till årets vinnare av Pegasuspriset, Transportföretagens miljöpris.

Motiveringen lyder:

”Byberg & Nordin Busstrafik har genom ett engagerat arbete gått före och visat vägen när det gäller en fossilfri kollektivtrafik. Bolaget som varit verksamt i över 90 år visar på betydelsen av nytänkande och socialt ansvar, är aktivt i arbetet mot en fossilfri kollektivtrafik och är med och driver utvecklingen i bussbranschen. Genom att med ett brett fokus prova olika typer av miljöfordon, däribland elbussar av olika storlekar, har Byberg & Nordin Busstrafik vunnit mycket välförtjänt respekt och uppmärksamhet i landet”.

– Jag är stolt både för vårt bolag, men också branschen, säger Tomas Byberg, vd i Byberg & Nordin Busstrafik. Dessutom har vi modiga politiker och företag som har vågat ta risker.
Samtliga tre nominerade företag – Trelleborgs Hamn, Byberg & Nordin Busstrafik och Clas Ohlson – är föredömen inom området.
Med Pegasuspriset vill Transportföretagen visa på goda exempel om dessa från det arbete som pågår inom transportnäringen för att minska både direkt och indirekt påverkan på vår miljö.
Den oberoende juryn har bestått av Jan Sundling, styrelseordförande i SJ, Birgitta Resvik, chef för Fortums samhällskontakter, Inger Gustafsson, enhetschef policy- och systemutveckling i Vinnova.
Mattias Dahl, vd i Transportföretagen, delade ut priset – ett grafiskt blad – som utformats av Lasse Åberg.
I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om vad företag inom transportbranschen kan göra för att bidra till en hållbar utveckling.
Priset delas ut för nionde året i rad. Tidigare vinnare är Stena AB (2015), Svebol Logistics (2014), Ica (2013), Varbergs Hamn (2012), Maersk Line (2011), Taxi Stockholm och Taxi 020 (2010), Göteborgs Hamn (2009) och Renova (2008).

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*