annons
Hem » Notiser » Peter Lundgren var emot omröstningen

Peter Lundgren var emot omröstningen

Det var en majoritet i den konservativa ECR-gruppen som yrkade för den omröstning – och att skicka tillbaka vägtransportpaketet till parlamentet – som genomfördes igår.

Peter Lundgren som ju representerar SD i EU:s trafikutskott var emot denna, men två kolleger i ECR-gruppen från Polen och en från Lettland såg till att det blev en extra runda i trafikutskottet.

19 ledamöter röstade nu för att skicka tillbaka paketet till parlamentet och 30 för att behålla den antagna positionen.

– Det blev ett unikt förfarande. Under de fem år jag varit i Bryssel har jag inte hört talas om att ta tillbaka en fråga på detta sättet, säger Peter Lundgren till Trailer.se.

Han är förstås nöjd över utgången, men med anledning av den extra rundan i trafikutskottet blir det nu ännu en omröstning på tisdag. I denna ska utskottet ta ställning till om de nu vill ge mandat att inleda de så kallade trilogsamtal där Parlaments position jämkas med ministerrådets och där även företrädare för kommissionen deltar.

– De som är emot skärpta regler kommer att lobba intensivt, men jag tror att det är ganska tryggt förankrat i de siffror vi såg igår. Alla vet vad det handlar om, det handlar om att östra Europa vill ha mer tillträde och där vi vill ha mer ordning och reda, säger Peter.

Han lär inte ha någon större förhoppning och att kollegerna i ECR-gruppen ska ändra inställning, men berättar att han ska prata med två ledamöter från den engelska Brexit-partiet. Dessa två, som inte tillhör någon partigrupp, tillhörde de 19 som röstade för att skicka tillbaka frågan till parlamentet.

– De är nya och inte så insatta i frågan. Jag ska förklara för dem vad handlar om. Även om England lämnar EU kommer de ju att påverkas och de borde då vara för en skarpare och bättre lagstiftning än vi har idag.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*