annons
Hem » Notiser » Polisjakt efter stulen lastbil

Polisjakt efter stulen lastbil

Det blev dramatiskt under fredagsförmiddagen då en chaufför lämnat sin bil med nycklarna i när han levererade varor till Willys-butiken på Kungsgatan i Eskilstuna. Bilen är en vit Renault Master med Pågen-logga på sidan.

Lastbilschauffören ringde till polisen och anmälde att han precis nyligen fått lastbilen tillgripen när han levererade varor till en livsmedelsbutik på Kungsgatan. Chauffören var inne i butiken när någon okänd tillgrep bilen, som stod med nycklarna i på baksidan vid butikens lastkaj, berättar polisen.

09.53 en polispatrull får syn på den aktuella bilen på Västeråsvägen i Eskilstuna. Försök görs att stoppa bilen men den stannar inte på polisens tecken.

Polisen tog upp jakten på den vita Renault Mastern och vid 10.30-tiden fick polisen stopp på den tillgripna bilen. Lastbilen körde in på en mindre väg som blev mindre och mindre och kunde då stoppas utan fara för andra. I samband med att fordonet stoppades såg polisen också anledning att utreda eventuellt fler brott än själva stölden av bilen.

Två personer, båda män i 30-årsåldern, greps i fordonet och föraren är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri (alkohol) och drograttfylleri. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Slutligen fick chauffören av den tillgripna lastbilen en ordningsbot, för att ha lämnat kvar nycklarna i sin bil utan uppsikt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*