annons
Hem » Notiser » Polismannen inte påkörd av lastbil

Polismannen inte påkörd av lastbil

Förra veckan skadades en polisman i samband med ett lastbilshaveri på onsdagskvällen vid rastplats Lagan på E4:an. Polismannen var på plats för att dirigera trafiken vid olycksplatsen. Direkt efter olyckan gick polisen ut med att mannen blivit påkörd av en lastbil. Enligt uppgifter skulle lastbilen sedan ha avvikit från platsen.

– Vi letar efter lastbilen. Vi kan inte prata om smitning eftersom vi inte vet om chauffören uppmärksammat det som hänt, sade Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region Syd, till Kvällsposten.

En utredning om grovt vållande till kroppsskada och olovligt avvikande från trafikolycksplats inleddes. Några dagar efter olyckan framkom det dock uppgifter om att polismannen kanske inte alls blivit påkörd. Enligt den lokala nyhetssajten Mera Ljungby ska utredningen nu dessutom ha lagts ner.

Händelseförloppet beskrivs istället som att en lastbil kommit i hög fart nära polismannen, men inte träffat honom. Det gjorde dock att polismannen hastigt behövde ta sig bort från vägbanan och ska i samband med det ha fallit flera meter ned från en viadukt. Polismannen ådrog sig allvarliga skador i fallet och har behövts opereras flera gånger.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*