annons
Hem » Notiser » Postnord i Danmark testar lastbil på biogas

Postnord i Danmark testar lastbil på biogas

Postnord i Danmark testar biogasdrivna Ivecos Stralis NP. Postnord vill se detta som det första steget mot en eventuell framtida transportinvestering och en mer hållbar leverans.

– Vi vill alltid bli ännu grönare i vårt sätt att leverera och att driva företaget på, och här är testet av klimatvänliga Stralis NP en spännande input. Vi ser fram emot att testa lastbilen i vår dagliga distribution, så att vi kan få svar på om detta är vägen att gå när vi investerar i en grönare flotta över tid, säger Jeppe Christiansen, Operations Manager på Postnord Danmark, i ett pressmeddelande.

Under testet, som löper fram till slutet av november 2019, kommer Postnord att testa lastbilen dagligen på en 50 mil lång frakt- och distributionssträcka. Testet har redan påbörjats i Ålborg, där lastbilen kör citydistribution går på komprimerad CNG-biogas.

Lastbilen är en så kallad kombinationsbil som kan köra på både komprimerad CNG och på flytande LNG-gas. Drift av LNG-gas testas uteslutande på gränsöverskridande trafik, till exempel till Tyskland och Sverige, eftersom det inte finns några tankmöjligheter för flytande LNG-gas för vägtransporter i Danmark.

Lastbilen använder varken diesel, annat fossilt bränsle eller AdBlue.

Sedan 2009 har Postnord minskat företagets koldioxidutsläpp med 67 procent enligt pressmeddelandet. Det har bland annat gjorts genom en medveten insats för att förbättra fyllnadsgraden av bilarna och optimera rutterna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*