annons
Hem » Notiser » Postnord investerar i eldrivna distributionslastbilar

Postnord investerar i eldrivna distributionslastbilar

Postnord har beslutat att investera i fem eldrivna lastbilar från Volvo i ett led att möta sitt miljömål. Lastbilarna kommer enligt ett pressmeddelande att placeras framförallt i Stockholm och Göteborg beroende på förutsättningar kopplat till infrastruktur, laddmöjligheter och kunduppdrag.

Investeringen sker som ett led i Postnords nya fordonstrategi och utgör några av de första tyngre elfordonen i Postnords fordonsflotta som idag uppgår till 28 procent eldrivna fordon. Den nyligen antagna strategin för fortsatta investeringar går i linje med Postnords hållbarhetsagenda med målet att vara fossilfria år 2030.

– Satsningen är helt i linje med våra hållbarhetsmål och vår ambition att driva en hållbar utveckling i vår bransch. Fossilfria transporter och miljöklassificerade fordon är dessutom något som flera av våra e-handelskunder sätter stort värde på. Nya fordon innebär även en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare. Jag är därför glad över att vi som koncern i allt högre utsträckning kör hållbart, säger Mathias Krümmel, vd på Postnord Sverige.

Fordonen, som är av modell FL Electric, kommer att leasas under åtta år. Detta för att skapa flexibilitet i tester av de nya fordonen och för att kunna fortsätta utveckla Postnords fordonsflotta.

– Som ett rikstäckande bolag är det viktigt att fortsätta undersöka hållbara alternativ för våra framtida investeringar. Eldrivna lastbilar är mycket bra för de områden där infrastruktur med laddmöjligheter finns. På andra platser, till exempel i norra Sverige finns andra förutsättningar och då kommer vi att så långt som möjligt tanka drivmedel som HVO100, säger Mathias Krümmel.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*