annons
Hem » Notiser » Postnord lägger order på 59 Volvo FM och FL

Postnord lägger order på 59 Volvo FM och FL

Volvo Lastvagnar har fått en order på 59 lastbilar till Postnord. Ordern innehåller både Volvo FM och Volvo FL samt ett skräddarsytt service- och reparationsavtal. Ett viktigt fokus för Postnord är säkerhet och arbetsmiljö för sin personal, till exempel är alla lastbilar utrustade med röda säkerhetsbälten och fjärrlastbilarna har även extraljus och air-bag.

Enligt ett pressmeddelande från Volvo omfattar ordern 32 Volvo FM och 27 Volvo FL. Lastbilarna kommer att stationeras på olika orter runtom i landet och ersätter äldre fordon i flottan.

Postnord kommer att använda sina Volvo FM både för stadsdistribution och som fjärrlastbilar och de är specificerade med bränslepaket för att minska påverkan på miljön.

– Den här affären skapar mycket goda förutsättningar för oss att kunna uppfylla vårt kundlöfte. Det gör att vi kan arbeta effektivt med hela vår produktion och fortsätta vårt uppdrag att leverera kommunikations- och logistiklösningar, och säkra postservicen till privatpersoner och företag, säger Liv Naijar, Fleet-chef Postnord Sverige AB.

Utöver lastbilarna tillkommer ett skräddarsytt service- och reparationsavtal där Volvo Lastvagnars återförsäljarnätverk i Sverige kan säkra tillgängligheten på fordonen.

– Postnord Sverige är en viktig kund för oss och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet. Samarbetet har varit gott med påbyggarna, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*