annons
Hem » Artiklar » Preem berättar om satsning på biodrivmedel under Vägtransportfokus

Preem berättar om satsning på biodrivmedel under Vägtransportfokus

Statistik från Energimyndigheten visar att Sverige idag importerar omkring 85 procent av alla biodrivmedel som tankas i landet. Preem har nu deklarerat att de tänker ställa om delar av sin produktion i Lysekil till biodrivmedel. I ett första steg handlar det om att öka produktionen med 650.000 till 950.000 kubik.

– Preems högsta prioritet är att påbörja storskalig förnybar produktion vid raffinaderiet i Lysekil och det är glädjande att vi nu ska ta det första, stora steget i raffinaderiets förnybara omställning, sade Magnus Heimburg, VD Preem i en pressrelease då de i höstas berättade om sin storskaliga satsning.

Under Vägtransportfokus kommer drivmedeljätten att berätta sin vision om hur Sverige kan bli självförsörjande på biodrivmedel. Och hur de nu ska växla upp sin produktion av biodrivmedel.

Och även om denna satsning idag kommer lite i skuggan av den batteriteknik som skapar mest uppmärksamhet då det gäller omställning till grön energi, så är det ett av Sveriges största och viktigaste omställningsprojekt för att öka andelen förnybara drivmedel.

Vägtransportfokus arrangeras onsdagen den 2 juni och torsdagen den 3 juni av Elmia Lastbil i samarbete med Lastfordonsgruppen och Trailer Magazine. Hela programmet till det digitala eventet finns på Elmia Lastbils hemsida.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*