annons
Hem » Notiser » Preem ställer om till förnybart

Preem ställer om till förnybart

Nu börjar omställningen av Preemraff Lysekil. I en ny ändring av raffinaderiets miljötillstånd kommer Preem ansöka om att upprätta storskalig produktion av förnybara drivmedel vid raffinaderiet. Detta berättar Preem i ett pressmeddelande. 

Ombyggnationen av Synsat-anläggningen ska ge en ökning av Preems förnybara dieselproduktion med 650 000-950 000 kubikmeter årligen, vilket är två till tre gånger högre än dagens förnybara produktionskapacitet vid Preemraff i Göteborg.

I ett första steg planerar Preem att genomföra en ombyggnation av den existerande Synsat-anläggningen som idag producerar diesel av miljöklass 1.

– Preems högsta prioritet är att påbörja storskalig förnybar produktion vid raffinaderiet i Lysekil och det är glädjande att vi nu ska ta det första, stora steget i raffinaderiets förnybara omställning, säger Magnus Heimburg, VD Preem.

Ombyggnationen bedöms minska utsläppen i hela värdekedjan med mellan 1,2–1,7 miljoner ton koldioxid varje år, varav den största minskningen kommer att ske inom vägtrafiken. Den kommer därmed att bidra till att Sverige får ökade möjligheter till att nå högt uppsatta mål inom klimatområde. 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*