annons
Hem » Notiser » Privat övningskörning vid dödliga tågolyckan

Privat övningskörning vid dödliga tågolyckan

Lastbilen som kolliderade med ett tåg utanför Uddevalla i förra veckan tillhörde en körskola, men övningskörningen skedde i privat regi. Detta enligt senaste uppgifter från polisen.

– Bilskolan och anställda där var inte alls inblandade och därför utreds det inte som en arbetsplatsolycka, säger förundersökningsledaren Linda Frid vid polisens trafikenhet i Vänersborg, till SVT Nyheter Väst.

Vid olyckan som inträffade vid 16.40-tiden onsdagen den 11 februari omkom två män i 35-årsåldern. Polisen misstänker att det var elven som körde vid olyckstillfället. Än så länge har den tekniska undersökningen av lastbilen inte hittat några brister på fordonet. Man misstänker därför att olyckan inträffade för att föraren inte sett tåget. 

– Visserligen sitter en lastbilsförare högre än andra, men han har kanske bara en sidoruta att titta igenom. Det kan vara försvårande, säger Linda Frid till SVT.

Förutom själva olyckan tittar polisen också på omständigheterna kring övningskörningen, bland annat om handledaren var godkänd som sådan och varför körskolan lånat ut lastbilen.

– Det finns nog anledning att återkomma i ärendet där, säger Linda Frid till SVT.

 

Läs mer:

Olyckslastbilen tillhör en körskola

Två omkomna i olycka lastbil tåg

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*