annons
Hem » Artiklar » Provkörning på Mantorp

Provkörning på Mantorp

Liksom 2017 blir det i år provkörning runt Mantorpsovalen på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. I år deltar Volvo, Mercedes, MAN, DAF och AllisonÅrets Trailer Trucking Festival arrangeras under en period då flera av de tunga lastbilstillverkarna förnyat sina program. Därför är det extra kul att de är på plats för att visa upp sina nyheter. Vi har kollat upp vad de olika utställarna har med sig till Mantorp Park den 30-31 augusti.

Hos Volvo visas bland annat den nya XXL-hytten och en ny FH16 upp.

– Vi ser fram emot att möta många kunder och entusiaster och vi kommer att berätta om I-Save och vill gärna att fler ska bekanta sig med våra lastbilar med LNG, berättar Christina Eriksson som är chef för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar.

Volvo FH med den nya XXL-hytten kommer till Trucking Festival. Genom att flytta den bakre väggen 25 centimeter har extra yta, som motsvarar 600 liter, tillkommit.

I-Save är liksom den nya 13-litersmotorn med turbocompound något som Volvo utvecklat för att spara bränsle.

Den klassiska V8:an, som i år fyller 50 , kommer självklart att vara i fokus i Scanias monter.

V8:an får en framträdande roll i Scanias monter. Här kommer man också att visa en del kundbilar med den klassiska V8:an.

Jennifer Erdtmann, som är kommunikationschef på Scania, noterar att den nya lastbilsgeneration som nu visas prisats i många bränsletester runt om i Europa.

– Ännu roligare är det att våra kunder berättar om den höga komforten och den fina förarmiljön, och att köregenskaperna är riktigt bra. Det är det som räknas.

Mercedes lägger mest fokus på nya generationen Actros, som innehåller flera intressanta innovationer som bland annat utvecklats för att minska bränsleförbrukningen. Backspeglarna har ersatts med monitorer, instrumenteringen domineras av två stora displayer.

Trailer Trucking Festival utgör startskottet för Mercedes stora road show med nya Actros och Arocs.

Nya Actros är också utrustad med en ny avancerad farthållare som läser terrängen och har stora inställningsmöjligheter.

– Vi har märkt ett stort intresse för våra nya lastbilar och på Trailer Trucking Festival kommer man att få tillfälle att provköra, berättar Bengt Ove Hedborg som är försäljningschef på Mercedes i Sverige.

MAN kommer bland annat att visa en TGX 28.500 Xlion som treaxlig dragbil. Bland de kundbilar som ställs ut finns bland annat en TGX-dragare med en rejäl Fassikran och mässbesökarna kommer också att kunna köra bilarna runt den korta slingan på Mantorp Park.

MAN ställer bland annat ut en TGX Xlion som treaxlig dragbil med en motor på 500 hk.

DAF kommer att lansera Exclusive Line, som är en fullutrustad dragbil med bland annat skinnklädsel och rostfria kjolar. Dessutom körs Sverigefinalen i DAF Driver Challenge och vinnaren i denna kommer att få representera Sverige i den internationella finalen i september.

DAF lanserar Exclusive Line som är en fullutrustad dragbil med bland annat rostfria kjolar och heltäckande gångbord

Välkommen. Och missa för allt i världen inte de provkörningsmöjligheter som finns på området!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*