annons
Hem » Artiklar » Ralf Ekdahl har somnat in

Ralf Ekdahl har somnat in

En stor åkarprofil har gått ur tiden. Ralf Ekdahl från Skurup har somnat in efter en tids sjukdom, 59 år gammal.

”En bullrande röst har tystnat. En röst så fylld av kraft, driv och liv har lämnat vårt företag”, skriver systern Ingela i en minnestext.

– En stor förlust för oss alla, säger en av chaufförerna på företaget som Trailer talat med.

Ralf och systern Ingela drev tillsammans Ekdahl Miljö AB, med bas i Skurup i Skåne.

Ekdahl Miljö är sprunget ur före detta Ekdahls Åkeri som Ralf tillsammans med Ingela utvecklade till ett av Sveriges största transportföretag med 240 bilar. 2012 valde de att sälja större delen av verksamheten till Bring. De behöll dock en del och bildade Ekdahl Miljö. Vid delningen var det 19 bilar kvar i verksamheten. Idag har Ekdahl Miljö AB cirka 100 bilar och 170 anställda.

Ralf var en sann entreprenör med stort driv och engagemang. Han var också under många år en framgångsrik deltagare i Nordic Trophy och på flera andra lastbilsutställningar med sina fantastiska bilbyggen.

Även om det aldrig blev någon totalseger i Nordic Trophy var Ralf med i den absoluta toppen och radade upp flera topp tre-placeringar. Han gjorde premiär 2010 med sin Volvo FH16 ”Road Cruiser” och blev direkt totaltvåa i Nordic Trophy. Under åren därefter bjöd han på underhållning med bilar som ”Tutankhamun”, ”Dynamit-Harry”, ”The Boss” och ”Arctic Griffin”.

Ralf deltog alltid i tävlingen med fullt engagemang.

– Ska jag vara med vill jag satsa fullt ut, då siktar jag på att vinna. Ibland går det lite för fort och det blir lite för mycket, ”vad fan gjorde jag nu” liksom. Men det är bara sådan jag är, sa Ralf själv till Trailer, med ett stort leende, i en intervju inför Nordic Trophy 2016.

Ralf Ekdahl efterlämnar hustrun Margareta, barnen Madeleine, Henrik och Christina samt systern Ingela med familj.

Tack för alla fina minnen. Vila i frid.

Trailers redaktion

2 kommentarer

 1. Patrik Arvidsson

  En stor man har gått ur tiden… Ralf var en av de största i sin nisch!!

  Beklagar sorgen.

  // Patrik Arvidsson

 2. Har aldrig träffat dig Ralf men det känns som du var en duktig arbetsgivare, entreprenör, tävlingsmänniska och stod för dina beslut, oavsett följderna. Såg ofta dina lastbilar på vägarna och önskade att jag ibland satt i dessa.
  Vila i frid och jag skänker mina tankar till din familj, dina medmänniskor och alla som har haft äran att känna dig.

  Pelle B

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*