annons
Hem » Artiklar » Rasta har öppet för chaufförerna

Rasta har öppet för chaufförerna

Även i Corona-tider fortsätter en stor del av yrkestrafiken att rulla som vanligt. Rastas 26 anläggningar längs de stora vägarna har tillfälligt fått se en stor minskning då det gäller lokala gäster och busstrafik, men fortsätter ändå att ha öppet för framför allt den tunga trafiken.

– Den tunga trafiken är basen i vår verksamhet. Just nu jobbar vi i ägarfamiljen nästan dygnet runt. Den positiva feedback vi får från många chaufförer ger då extra energi och värme. Det gör oss glada och det är nästan så att man blir rörd av en del kommentarer, säger Mikael Tervaniemi som ansvarar för Rastas vägrestauranger till Trailer.se. 

Mikael berättar att antalet chaufförer som äter på Rastas restauranger ligger på ungefär samma nivå som det brukar göra. De har fått anpassa personalstyrkan med korttidspermitteringar där personal tillfälligt går ner i tid, men de allra flesta anläggningarna längs vägen har just nu ordinarie öppettider. Det innebär också att chaufförer har tillgång till dusch och toalett under dessa tider.

– Vi vet att våra anläggningar är viktiga för många yrkeschaufförer. Vi vill hjälpa dem och tillgodose deras behov. Samtidigt är vi tacksamma över att så många stannar för att äta hos oss och använda våra anläggningar, säger Mikael.

Mikael berättar också att Rasta nu under en period utökar direktrabatten för yrkeschaufförer från 10 till 20 procent och dessutom får chaufförer som laddat ner appen 10 procents återbäring.

– Sammanlagt blir det alltså 30 procents rabatt. Vi hoppas att detta ska bidra till ett ännu större samarbete med chaufförer under denna svåra period.

Även om Corona bidragit till att mycket i samhället stannat upp eller slagit av på takten så krävs transporter av livsnödvändigt livsmedel och läkemedel samt av produkter till/från alla de industrier som är igång. Och för att dessa ska fungera måste ju också att servicen längs vägarna upprätthållas i så hög utsträckning som möjligt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*