annons
Hem » Artiklar » Logistik » Rasta och Preem i nytt logistikområde vid E6 Landskrona

Rasta och Preem i nytt logistikområde vid E6 Landskrona

Under hösten tas det första spadtaget på markområdet Kronan vid Landskronas södra infart, ett av stadens mest attraktiva logistiklägen. Första steget är etablering av snabbmatkedjorna Kentucky Fried Chicken (KFC) och Burger King som öppnar hösten 2016. Fullt utvecklat uppskattas det nya handels- och serviceområdet innebära flera hundra nya arbetstillfällen.  

I andra etappen, som även den projekteras av Hovdala Utveckling AB, kommer Rasta att etablera sig med en vägkrog samt en Preem tankstation. Om allt går enligt planerna kommer Rasta att öppna i början av 2017 och tankstationen något senare under året.

Den tredje etappen innefattar ett modernt serviceställe för transportörer anpassat enligt de nya EU-kraven, vilket innebär parkering för lastbilar som är kameraövervakad, upplyst och inhägnad. Även lastbilsparkeringen kommer att drivas av Rasta. I dagsläget finns också en fjärde etapp med planer för ett enklare hotell.

–  Detta är välkomna etableringar. Satsningen innebär många nya arbetstillfällen och att utvecklingen av Kronan nu tar fart på allvar. Oatlys utbyggnad i kombination med detta lägger en god grund för ytterligare investeringar i området, säger Torkild  Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Området är ca 50 000m2 och beläget vid E6:an som dagligen trafikeras med 40 000 fordon. På andra sidan motorvägen finns DSV:s huvudkontor och logistikcenter. Den nya avfarten in på området Kronan från väg 17, som nu har beviljats av Trafikverket, har varit avgörande för att göra området lättillgängligt och därmed attraktivt för tilltänkta aktörer.

–  Läget på Kronan är ypperligt med synligheten och tillgängligheten längs E6 men också genom områdets stora utvecklingspotential. Utöver det som redan är planerat har flera fordonsrelaterade verksamheter hört av sig och visat stort intresse för att etablera sig här, säger Johan Lyrevik, VD på Hovdala Utveckling AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*