annons
Hem » Notiser » Regeringen går vidare med kilometerskatten

Regeringen går vidare med kilometerskatten

I budgetpropositionen för 2017 framgår det att regeringen genomför satsningar på infrastruktur, men mycket skjuts på framtiden och endast två procent är planerade för den nuvarande mandatperioden. Regeringen säger sig dessutom vilja införa både en flyg- och kilometerskatt, vilket har fått Moderaternas trafikpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz att reagera.

– Regeringen ger med ena handen och tar med den andra. Såväl Svenskt Näringsliv som IF metall är kritiska till kilometerskatten eftersom den riskerar jobb och tillväxt. Totalt höjer regeringen skatterna med 40 miljarder som slår direkt mot konkurrenskraften, säger Jessica Rosencrantz (M).

I ett pressmeddelande skriver Moderaterna att merparten av regeringens infrastruktursatsningar går till järnvägen samtidigt som budgeten inte innehåller några satsningar på längre och tyngre lastbilar.

– Sverige behöver anpassa vägnätet till längre och tyngre lastbilar på upp till 74 ton. Att regeringen inte anslår medel till detta skadar vår konkurrenskraft. Jag är orolig för att Socialdemokraterna medvetet förhalar frågan för att hålla Miljöpartiet på gott humör, säger Jessica Rosencrantz (M).

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*