annons
Hem » Notiser » Regeringen snackar schysta villkor i Paris

Regeringen snackar schysta villkor i Paris

Idag deltar representanter från den svenska regeringen på ett möte i Paris om arbetsvillkoren i åkeribranschen som den franska regeringen bjuder in till. Regeringsrepresentanter från Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Österike, Luxembourg och Italien medverkar. Mötet är en del av förberedelserna för regeringens arbete och kommande förhandlingar om EU:s vägtransportpaket, som väntas innehålla en översyn av de regler som finns för lastbilstrafiken i EU i dag.

 

– Ordning och reda på vägarna och schysta villkor för lastbilschaufförer är en prioriterad fråga för regeringen. Det är glädjande att vi nu träffar några likasinnade länder för att vara väl förberedda inför förhandlingarna i Bryssel. Regeringen kommer aldrig acceptera social dumpning eller oanständiga arbetsvillkor. Den svenska modellen ska gälla på svensk arbetsmarknad, säger Anna Johansson, infrastrukturminister, i ett pressmeddelande.

 

På mötet väntas en deklaration skrivas under där de åtta länderna beskriver prioriteringarna i arbetet framöver för att få ordning och reda på vägarna. Den svenska regeringen representeras av statssekreterare Mattias Landgren.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*