annons
Hem » Notiser » Region Skåne bygger åkerianläggning i Lund

Region Skåne bygger åkerianläggning i Lund

Regionstyrelsen i Region Skåne har beslutat att teckna arrendeavtal med Lunds kommun på området Hasslanda 3. Nu påbörjas en projekterings- och byggprocess för nya lokaler för åkeri, centrallager och hjälpmedelscentral inom Region Skåne.
I ett pressmeddelande framhåller Region Skåne att Hasslanda i Lund är en optimal placering då Region Skåne levererar stora mängder material till de stora sjukhusen i sydväst. Effektiva materialflöden ger färre och kortare transporter. Med en samlokalisering av åkerilokaler och centrallager minskar behovet av transport och ger ett bättre arbetsflöde.
– Vi är mycket glada för samarbetet med Lunds kommun som möjliggjort den här affären, säger Daniel Hedén (s), ordförande i servicenämnden. Region Skåne kommer få en modern och optimalt placerad logistikhubb på Hasslanda. Det ger stora fördelar för både miljö och kostnader, och bidrar samtidigt till en förbättrad service och leveranssäkerhet gentemot vården.
På tomten kommer även Region Skånes hjälpmedelsverksamhet att samordnas vilket förväntas sänka lokalkostnaderna och förbättra servicen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*