annons
Hem » Notiser » Rekordfå omkomna i trafiken under årets första 11 månader

Rekordfå omkomna i trafiken under årets första 11 månader

Under november månad i år omkom 14 personer och 1 297 skadades i vägtrafiken (111 svårt skadade och 1 186 lindrigt skadade). Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 16 december. Det är hela 23 färre omkomna än under november förra året.

9 av de omkomna personerna färdades i personbil, 2 fotgängare blev påkörda och 3 övriga trafikanter omkom. Det är lika många omkomna män som kvinnor och 3 av de omkomna var 65 år eller äldre.

De första 11 månaderna 2019 har 206 personer omkommit i vägtrafiken. Under motsvarande period januari-november i fjol omkom 286 personer, vilket innebär en minskning med hela 28 procent.

– Det är det lägsta antal omkomna under januari till november sedan vi började samla statistik över antal omkomna och skadade i vägtrafiken. Drygt 50 färre omkomna under de 11 första månaderna jämfört med snittet för samma period de senaste tio åren, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen.

– Den största minskningen som vi ser nu är bland omkomna i personbil- och motorcykelolyckor. Samtidigt ser vi en ökning i antalet omkomna i olyckor med lätta lastbilar, säger Khabat Amin.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*