annons
Hem » Artiklar » Renovas medarbetare inspirerar högstadieelever
Redan idag räknar man med att det behövs 7000 nya lastbilschaufförer under det närmaste året och 50.000 inom de närmaste tio åren.

Renovas medarbetare inspirerar högstadieelever

Renova har inlett samarbete med organisationen My Dream Now, som arbetar för att alla ungdomar ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar.

– Vi vill hjälpa till med att motivera unga att klara skolan. Som en stor regional arbetsgivare vill vi dra vårt strå till stacken, säger Sofia Westergaard, HR-specialist inom kompetensförsörjning på Renova, i ett pressmeddelande.

Renova har initialt valt att engagera sig i klasscoachprogrammet. Det går ut på att människor med olika yrken träffar elever i främst högstadiet på ett antal skolor i Göteborg, för att berätta om sin väg ut i arbetslivet och på så sätt både informera och inspirera. Studiebesök, branschdagar och andra aktiviteter kan också komma att inrymmas i programmet – upplägget är flexibelt och planeras utifrån vad som passar olika coacher och arbetsplatser.

– Det handlar om att få eleverna att upptäcka så många yrken som möjligt och att tända ett litet hopp, en liten dröm. Har man ingen bild av vad skolan och läxorna ska ge är det svårt att hitta motivationen, förklarar Isaac Haasén, regionansvarig på My Dream Now.

På Renova kan vem som vill anmäla sitt intresse för att bli klasscoach och uppdraget utförs på arbetstid. Satsningen görs i samarbete med Freja-, Hjällbo-, Bergsjöskolorna och på lång sikt genom att den följer elever från årskurs sju till nio. Angeredsgymnasiet ingår också i programmet.

– Vi insåg att vi behöver göra en insats även före gymnasievalet. På Renova finns många yrken som man kan nå via olika program på gymnasiet – men då är ju eleverna redan där. På högstadiet handlar det om att prata och drömma. När det gäller så här unga åldrar handlar det för oss inte om att skaffa arbetskraft i första hand. Som samhällsaktör har vi ett ansvar att ge de här ungdomarna kunskap, inspiration och framtidstro, menar Sofia Westergaard.

Detta är dessutom en möjlighet för medarbetare på Renova att utvecklas enligt Sofia Westergaard.

– Som coach utvecklas man som människa och coacherna får ett helt nytt nätverk sig emellan. Vi märker att det finns ett stort intresse för att engagera sig i detta.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*