annons
Hem » Notiser » Respektera sänkt hastighet vid vägarbeten
Foto: Polisen

Respektera sänkt hastighet vid vägarbeten

Under gårdagen gjorde trafikpolisen i västsverige en kontroll av morgontrafiken på Älvsborgsbron i Göteborg. Det pågår vägarbeten där och hastighetsbegränsning är sänkt till 40km/h, vilket tyvärr inte respekterades av flera trafikanter.
På mindre än två timmar rapporterades 58 stycken bilister för att ha kört för fort. 15st körde fortare än 70km/h och blev även av med sina körkort.
Polisens uppmaning: ”Visa respekt mot de som arbetar på bron och håll hastigheten!”
En nog så viktig uppmaning med tanke på att de som jobbar på vägen gör det för oss trafikanter.
Tyvärr är det inte första gången som fartkontroll på platsen visade på bristande hänsyn gentemot de som jobbar där. Förra veckan genomfördes en laserkontroll i slutet på Älvsborgsbron, samtidigt som polisen hade en synlig ATK/fartkamera med varningsskylt i början på bron. Trots denna synliga kontroll rapporterades 45st för hastighetsöverträdelse och 11 körkort omhändertogs på mindre än en timme den gången.

En kommentar

  1. Kent kihlberg

    Självklart ska man respektera sänkt hastighet för de som arbetar på våra vägar men jag tycker att respekten tillbaka brister, och det uppmärksammas väldigt lite. Avskyltning från den tillfälliga hastighetsökningen saknas väldigt ofta och i många fall (i synnerhet på motorvägar) så kan det dröja flera mil innan en ordinarie skylt dyker upp. Att passera ett vägarbete och sedan ligga i 70 i flera mil blir väldigt frustrerande. Detta tenderar att urholka följsamheten rejält.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*