annons
Hem » Artiklar » Rysk chaufför anhållen efter ny påkörningsolycka på E4
Foto: Privat

Rysk chaufför anhållen efter ny påkörningsolycka på E4

E4 har varit avstängd, huvudsakligen i södergående körfält men kortare period även i norrgående, större delen av natten från 02.00 då ännu en påkörningsolycka inträffade på den delen av E4 som har smalare vägren. Olyckan inträffade i södergående körfält. Den här gången var det en chaufför från GTS-frakt i Flen som precis tvingats stanna för att han upplevde att ekipaget drog som om han hade fått en punktering. Han körde ett 25,25 meters ekipage, trailer och dolly, lastat med kycklingfilé. Detta hände på den vägsträckan där vägrenen är så smal att mer än halva ekipaget stod ute i höger körfält. Närmare bestämt 2 km söder om avfart Markaryd södra.

Ganska omgående blev han påkörd bakifrån av ett tyskt ekipage, HCS, som kördes av en rysk chaufför. Det ekipaget var ett link-ekipage, två vändskivor och två trailers.

Båda chaufförerna klarade sig utan allvarliga skador. Båda var i sina respektive fordon när olyckan inträffade.

Den ryske chauffören är anhållen, men omständigheterna runt det är ännu så länge oklara om det handlar om olyckan eller något annat.

Vägen är nu åter öppen efter ett omfattande bärgningsarbete där bärgaren P-A Falk, Assistanscekåren, satte in tre tungflakbärgare i en insats för att få bort de båda ekipagen, som båda blev skrot, och så snabbt som möjligt kunna öppna vägen igen.

– Vi har ju rutin på det här, suckar P-A. Det är tredje gången den här typen av olycka inträffat här under de senaste två månaderna.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*