annons
Hem » Notiser » SÅ kritisk till stora driftsområden
Genrebild Foto: Stefan Nilsson

SÅ kritisk till stora driftsområden

I en debattartikel nyligen gällande vinterväghållning riktade Sveriges Åkeriföretag kritik bland annat mot att driftområdena är för stora. Detta menar man gör att det bara är större entreprenadföretag som klarar av att lägga anbud. I och med detta blir det allt för många led mellan beställare och utförare, och det blir mindre pengar kvar till den som utför arbetet. Detta har lett till att färre åkerier är villiga att ta på sig ploguppdrag enligt SÅ som vill att plogningen ska kunna brytas ut ur upphandlingen.

– Snöplogningen är samhällskritisk och det handlar om akuta åtgärder som måste ske, säger Peter Svensson, branschföreträdare Sveriges Åkeriföretag.

Han intervjuades av SVT Nyheter Dalarna som tagit upp debattartikeln i ett inslag idag. SVT intervjuade även Marcus Danielsson som är enhetschef hos Trafikverket i Dalarna. Han tvivlar på att man kan bryta loss plogningen från övrig upphandling. 

– När det gäller vinterväghållningen så hänger det ihop med andra områden som tillexempel snöstörar och skador på mitträcke. Det är många saker som sker under vintern som vi tycker passar ihop. Vi ser inte att man enbart skulle kunna bryta ut en del, som plogning, säger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*