annons
Hem » Artiklar » Säljstart för elektrisk Volvo i Nordamerika

Säljstart för elektrisk Volvo i Nordamerika

Volvo presenterade igår den kommersiella introduktionen och försäljningen av batterielektriska lastbilar på den nordamerikanska marknaden. Produktionen av Volvo VNR Electric är planerad att starta i början av 2021.

Lastbilen är designad för lokala och regionala applikationer och körcykler. Lithium-jon batterierna på 264 kWh laddar upp till 80 procent av den fulla kapaciteten inom 70 minuter vilket klarar sträckor på upp till 240 kilometer, beroende på konfiguration.

– Genom att införa ett robust sortiment av helelektriska kommersiella fordon i både Europa och Nordamerika uppfyller vi vårt löfte att driva denna industri mot en hållbar framtid. Volvo ser inte elektrifieringen som en disruption av den befintliga marknaden – vi ser det som en möjlighet att uppfinna något helt nytt och transformerande. Vi är stolta över att samarbeta med våra partners runt om i världen för att få denna vision till liv, och det är särskilt imponerande att se vad som görs tillsammans med våra partners i Nordamerika, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*