annons
Hem » Notiser » Sällströms Åkeri – Västernorrlands Gasellvinnare

Sällströms Åkeri – Västernorrlands Gasellvinnare

Förra veckan utsågs Gasellvinnarna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland vid en digital prisceremoni. Affärstidningen Dagens industris Gasellundersökning, Sveriges största tävling i tillväxt, genomförs i år för tjugoförsta året i rad. I Västernorrland gick utnämningen till Sällströms Åkeri i Gideå. Detta betyder att åkeriet är länets snabbast växande företag enligt Dagens industris Gasellkriterier. Enligt ett pressmeddelande från DI har bolaget de senaste tre åren ökat omsättningen med 277 procent till 49,6 miljoner kronor, och har 15 anställda.

Familjeföretaget startades på 1950-talet och drivs nu av Roger Sällström och sonen Robin Sällström, som är andra respektive tredje generationen. Inom företaget finns tolv lastbilar som man i första hand kör timmer på åt stora skogsägare. Fler uppdrag de senaste åren ligger bakom bolagets kraftiga tillväxt.

Gasellföretagen lever upp till följande kriterier:

omsätter minst 10 miljoner kronor och har minst 10 anställda.

har mellan 2016 och 2019 minst fördubblat sin omsättning och ökat den varje år.

har under samma period också varit lönsamt.

har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

har sunda finanser.

Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. Det företag som har vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*