annons
Hem » Notiser » Samlare med 300 DAF-modeller

Samlare med 300 DAF-modeller

Wout Kraakman har en av de mest imponerande samlingarna av DAF-modeller som vi någonsin har sett. Med cirka 300 modeller och 160 individuella DAF-modeller som sträcker sig från alla åldrar, framträder hans kollektion som en av de största privata samlingarna vi någonsin har stött på, berättar DAF i ett pressmeddelande. Så hur började Wouts samling?

Född i Alkmaar, Noord-Holland i Nederländerna, har Wout samlat modellastbilar sedan han var 25 år (nu 52) samtidigt som han arbetade på en bensinstation parallellt med att vara lastbilschaufför. Ibland när stora transporter av varor anlände till bensinmacken så medföljde det en modellastbil som ett symboliskt tack från säljaren som hade sålt varorna. När Wout fortsatte att arbeta som lastbilschuafför utvecklade han en beundran för DAF-lastbilar, hans första lastbil han någonsin körde var en DAF 2100 med dubbelkoppling. Han tyckte att hytten kändes som ett hem när han var ute på vägarna runt om i Europa.

Wout tillbringade sina sena tonår fram till 35 års ålder med att köra från Storbritannien till Tyskland, Italien till Spanien, Frankrike till Österrike och friheten som Wout kände på vägen i sin DAF var det som alltid höll kärleken för lastbilar vid liv. Tyvärr, vid 40 års ålder utvecklade Wout sjukdomen cerebral pares vilket innebar att han inte längre kunde köra. Men Wout har aldrig låtit detta påverka hans engagemang i lastbilsvärlden. Han förblir en angelägen entusiast online och framför allt en ivrig modellsamlare.

Wouts 160 enheter starka DAF-samling innehåller många reliker, hans äldsta modell är en DAF 2600 handgjord miniatyr. Hans favoritmodell är en Corien Transport DAF som han fick i present av sin fru. En dag hoppas Wout få tag på sin drömmodell som är William de Zeeuw-fordonet. På frågan om samlingen skulle vara värd mycket pengar svarar Wout ¨ja¨, men han skulle inte sälja den eftersom det inte är poängen för honom. För Wout är hans samling den kopplingen han håller till jobbet han älskar och minnena han skapade på vägen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*