annons
Hem » Artiklar » Sämre framkomlighet på Ölandsbron
Fåken drar in över Ölandsbron och det kan sammanfalla med underhållsarbete i december

Sämre framkomlighet på Ölandsbron

De närmsta veckorna blir Ölandsbrons underhållsarbete mer märkbart för trafiken igen. Från måndag 2 december är endast ett körfält i vardera riktningen öppet, till följd av betonggjutning inne i bron.

Det fleråriga underhållsarbetet för att stärka Ölandsbrons livslängd fortsätter. På måndag 2 december inleds en fas med betonggjutning inne i Ölandsbron, vilket innebär att framkomlighet på bron påverkas de närmsta veckorna. Det kommer vara ett körfält öppet i vardera riktningen, ett i riktning mot Kalmar och ett i riktning mot Öland. Men arbetet blir klart i tid innan julhelgen.

– Vi kommer jobba med betonggjutning inne i Ölandsbron och för att göra det behöver vi under arbetet minska de vibrationer som trafiken skapar. Resultatet och hållfastheten blir då mycket bättre och bidrar till att bron håller under många år framåt, säger Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.

Kompletterande underhållsarbeten till våren

Under våren 2020 fortsätter underhållsarbetet med ytterligare åtgärder för att säkerställa Ölandsbrons livslängd. Det fleråriga underhållsarbete som utförts på Ölandsbron sedan 2017 var först tänkt att bli klart december 2019, men nu krävs alltså kompletterande åtgärder under en period våren 2020.

– I samband med sommarens och höstens arbeten upptäcktes ett behov av att förbättra den lösning som stärker delarna mellan brons fasta och rörliga delar, de så kallade pendellagren. Därför vill vi åtgärda det för att höja kvaliteten och säkerställa en hållbar funktion i de här delarna, säger Johan Wesley.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*