annons
Hem » Artiklar » Sandahls blir en oberoende aktör i svensk inrikestrafik
Thord Sandahl, vd i Sandahlsbolagen som nu bygger upp en egen inrikestrafik.

Sandahls blir en oberoende aktör i svensk inrikestrafik

Som Trailer.se tidigare berättat har Schenker från årsskiftet sagt upp avtalet med Sandahls Goods & Parcel som idag har omkring 200 fordon som rullar i den tyska speditörsjättens linjetrafik i Sverige.

Nu står det klart att Schenker måste bygga upp ersättningstrafik tidigare än så. I ett pressmeddelande berättar Sandahls att de avslutar samarbetet med Schenker redan den 26:e september. Sandahls berättar att ett starkt tryck från varuägare, som vill säkra sina transporter, gör att man efter avtalsenlig uppsägningstid avslutar samarbetet detta datum.   

– Från Sandahlsbolagens håll behöver vi agera skyndsamt och kraftfullt för att säkra vår verksamhet. Det handlar om att bevaka våra marknadsintressen, vårda våra kundrelationer och ta ansvar för medarbetarnas anställningar.

– Initialt var det Schenker som sade upp samarbetsavtalet till den 31:a december, men vi väljer att påskynda processen för att kunna ta hand om varuägare som vill ansluta som kunder direkt till Sandahls Goods & Parcel, säger Thord Sandahl som är koncernchef i Sandahlsbolagen.

Från den 26:e september kommer Sandahls Goods & Parcel att agera som en oberoende aktör inom logistik. En ny säljorganisation är på plats och bolaget berättar att de har full kapacitet att möta marknadens behov av väg- och järnvägstransporter som håller en hög kvalité.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*