annons
Hem » Artiklar » Sandahls fortsätter att expandera

Sandahls fortsätter att expandera

Efter det att det stod klart att Schenker och Sandahls skulle gå skilda vägar har de senare varit på offensiven. Tidigare i år förvärvade Sandahls Skogströms Termo & Logistik AB, Sävsjö Transport Aktiebolag, samt Mohlins Åkeri AB. Och i ett pressmeddelande avslöjas nu att Sandahls fortsätter sin expansion genom att förvärva Bring Freight Forwarding AB.

Bring Freight som omsätter cirka 250 miljoner ägs av Posten Norge tillsammans med bolagets ledning, bedriver inrikestransport och lagringsverksamhet med utgångspunkt i Vårgårda och i Vara. Bolaget har chaufförer stationerade från Hässleholm i söder till Eskilstuna i norr. Fokus för transporterna ligger på hellaster och delpartier.

– Bring Freight Forwarding är ett välskött transportföretag som står för hög kvalitet och kompetens. Till det har de, liksom Sandahls, gått i bräschen för utvecklingen av hållbara transportlösningar. Deras fossilfria transporter i kombination med våra intermodala tåglösningar blir ett unikt kundkoncept för hållbarhet, säger Thord Sandahl, koncernchef Sandahls.

 – Att vi blir en del av Sandahls kan inte beskrivas på annat sätt än som en ”perfect match”. Vi kompletterar Sandahls befintliga trafikupplägg på ett utmärkt sätt. Likheterna i kultur, kundbemötande och inte minst hållbarhetsarbetet är också slående, säger Magnus Nilsson, VD Bring Freight Forwarding.

Thord Sandahl noterar att man efter brytningen med Schenker redan har skapat en egenfakturerad omsättning på över en miljard kronor in sin godstransportverksamhet. Detta med egna kunder och företagsförvärv.

– Vi menar att vi ändå bara skrapat lite på ytan av möjligheterna, avslutar Thord Sandahl.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*