annons
Hem » Notiser » Sandahlsbolagen driver kombiterminal i Göteborg

Sandahlsbolagen driver kombiterminal i Göteborg

Familjeägda Sandahlsbolagen Sweden AB har tecknat ett femårigt kontrakt med Göteborgs Hamn AB för att driva den nya kombiterminalen i hamnen. Trafikstart är i december 2017.

 

– Sandahlsbolagen har under en längre tid visat intresse för att driva kombiterminal i Göteborgs Hamn. Vi är mycket glada över att en av Sveriges mest erfarna terminaloperatörer nu etablerar sig i hamnen, säger Arvid Guthed, hamnutvecklingschef på Göteborgs Hamn AB, i ett pressmeddelande.

 

I slutet av nästa år flyttar kombiterminalen vid Göteborgs centralstation ut till ytterhamnarna på Hisingen. Detta för att möjliggöra stadsutveckling och bygget av Västlänken. Flytten innebär att lastbilstrafiken minskar markant i centrala Göteborg. En annan fördel är att det hamnnära läget möjliggör nya transportupplägg som sammankopplar sjöfart med järnväg.

 

Driften av nya kombiterminalen kommer att skötas av Sandahlsbolagen som sedan tidigare driver terminaler i Luleå, Umeå, Sundsvall och Jönköping.

 

– Vi ser fram emot att driva kombiterminal intill Nordens största hamn och är stolta över förtroendet. Det kommer att vara en öppen terminal för alla intresserade tågoperatörer, säger Thord Sandahl, vd för Sandahlsbolagen.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*