annons
Hem » Notiser » Sandahlsbolagen polisanmäler vd:n i sitt asfaltbolag

Sandahlsbolagen polisanmäler vd:n i sitt asfaltbolag

Styrelsen i Sandahls Grus & Asfalt polisanmäler vd och ytterligare en anställd i ledande ställning. Vd:n anhölls i förra veckan. Båda är misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.
– Det är allvarligt att personer på förtroendeposter tycks ha bestulit bolaget på olika sätt, säger Thord Sandahl, styrelseordförande i Sandahls Grus och Asfalt till Trailer.se .
Sandahls Grus och Asfalt beslutade att polisanmäla de båda personerna sedan styrelsen hösten 2015 fått indikationer på ekonomiska oegentligheter och inlett en utredning. I april lämnade bolaget in en polisanmälan och de båda personerna utreds nu misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.
– Jag ser fram emot att tillsammans med polisen gå till botten med det här, säger Thord Sandahl.
Thord Sandahl går nu in som tillförordnad vd i Sandahls Grus och Asfalt, som i övrigt kommer att drivas vidare som tidigare.
Thord Sandahl har varit i kontakt med bolagets kunder eftersom han tycker det är viktigt att informera om att det är ”business as usual” som gäller och att varken kunder, anställda eller leverantörer kommer att påverkas.
– Vi vill vara tydliga med att det inte finns misstankar om att någon utanför bolaget har någon inblandning i detta, säger Thord Sandahl. Det finns inga sådana inslag, och det tycker vi är viktigt att klargöra.
De två personerna misstänks för att ha tillskansat sig företagets tillgångar för egen vinning.
– Nu fokuserar vi på att bistå polisen i utredningsarbetet och på att driva verksamheten vidare, säger Thord Sandahl.
Sandahls Grus och Asfalt AB ägs till 50 procent av Sandahlsbolagen, till 25 procent av Veidekke och till 25 procent av Asfaltconsult.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*