annons
Hem » Artiklar » Scania i gruvor i Nordamerika
En fyraxlig Scania G400 XT med en KH-tipper och som är specad för att lasta 40 ton i gruvdrift.

Scania i gruvor i Nordamerika

Scania marknadsför inte sina lastbilar i Nordamerika idag, men i samband med den stora lastbilsmässan i Atlanta offentliggör de planerna om ett joint-venture med Navistar.

I en pressrelease avslöjar Scania att de tillsammans med Navistar ska studera förutsättningarna för ett samarbete då det gäller lastbilar och tjänster för gruvdrift i Kanada!

Redan under den senare delen av 2020 räknar man med att ett begränsat antal Scania, specade för tuffa tag i gruvor, ska rulla på försök hos utvalda kunder i Kanada.

– Våra lastbilar och tjänster har tillsammans med Navistars väletablerade försäljnings- och servicenätverk en potential att också göra vårt samarbete till en win-win för kanadensiska gruvoperatörer, säger Alexander Vlaskamp, vice vd på Scania.

– Efterfrågan från gruvmarknaden förändras. Man undersöker mer hållbara lösningar som ökar drifttiden och minskar de totala kostnaderna. Att arbeta med Scania som partner kommer att hjälpa oss att snabbt uppnå skala och kraftfulla lösningar, säger Persio Lisboa, vice vd på Navistar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*