annons
Hem » Artiklar » Scania utsedd till “Green Truck” femte året i rad

Scania utsedd till “Green Truck” femte året i rad

För femte året i rad har en Scania fått den tyska utmärkelsen ”Green Truck”. Priset bygger på ett presstest som arrangeras av de båda tyska facktidskrifterna ”Trucker” och ”Verkehrs­-Rundshau”. 

Enligt ett pressmeddelande från Scania utförs testet med ett ekipage vars tågvikt är 32 ton och har en motoreffekt på upp till 430 hästkrafter. Testet utförs på en drygt 340 kilometer långa teststräckan strax norr om München. Scania ställde upp med en R 410 dragbil som lyckades prestera det bästa resultatet. Snittförbrukningen landade på 23,53 liter/100 km och snitthastigheten låg på 80,6 kilometer i timmen.

− Det ska egentligen inte vara möjligt att vinna den här utmärkelsen fem år i rad, ändå är det just det vi har gjort. Jag ser det som det definitiva beviset för att Scanias drivline­teknik verkligen hjälper våra kunder i deras ständiga strävan att hitta den bästa totala drifts­ekonomin, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och global chef för Scania Trucks.

Testet körs på allmänna vägar med en blandning av motorväg och landsväg. Faktorer som kan påverka enskilda resultat, som trafikför­hållanden eller vädret, kompenserar arrangörerna för genom att använda en refe­rensbil. Alla lastbilar har också likadana däck av samma fabrikat, med samma luft­tryck och samma miltal.

Scania tillmäter presstester stor betydelse som en del i sitt fortlöpande utveck­lings­­arbete. De är också av betydandet värde för potentiella lastbilskunder menar man eftersom de utvärderingar som oberoende fackjournalister gör i mångas ögon är den mest relevanta konsument­information som finns på marknaden.

Scania samlade alla sina fem Green Truck-vinnare för ett gruppfoto och firande.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*