annons
Hem » Artiklar » Scania visar hållbara lösningar för flygplatser
Scania P 500 XT 6x6 Crewcab, airport crash tender.

Scania visar hållbara lösningar för flygplatser

I en tid och en tid då resebranschen fokuserar på hållbarhet slår Scania ett slag för hållbara transporter på flygplatserna genom att visa ett representativt urval av fordon, motorer och lösningar för ramper och landningsbanor. Flygplatsoperatörer kan välja sig till lösningar baserade på alternativa bränslen och hybrider från Scanias modulprogram för att minska deras koldioxidavtryck.

– Catering-lastbilar och räddningsbilar kan ha låg årlig körsträcka, men kan ändå genom alternativa bränslen väsentligt bidra till att göra flygplatserna mer hållbara, säger Alexander Vlaskamp, ​​Senior Vice President, Chef för Scania Trucks. Varje bidrag är viktigt och vi ser en snabbt växande medvetenhet inom detta område från våra kunder.

Scania erbjuder också industrimotorer som uppfyller de senaste kraven på utsläpp Steg V, samtidigt som de ger utmärkt bränsleeffektivitet. Det senaste tillskottet, DC16 315, är en V8 som producerar 710 hk och uppfyller både Euro 6- och Stage V-utsläppsnivåer. Alla Scanias industrimotorer är baserade på Scanias lastbilsmotorer och erbjuder därmed samma nivå av robusthet och tillgänglighet och möjligheten att använda Scanias globala delar och servicenätverk.

Scania P 370 4×2 CrewCab fire engine

Stora flygplatser är beroende av en mängd olika service- och supportfordon. Det är därför Scanias lösningar baserade på alternativ som bioetanol, biogas, biodiesel eller hybrider kommer att göra en skillnad, trots att varje enskilt fordon kan ha relativt låg årlig körsträcka eller driftstid.

– Stängda områden som stora flygplatser är i själva verket idealiska för elektrifiering via våra hybrider, säger Vlaskamp. Cateringbilar, till exempel, körs fram och tillbaka men med begränsade avstånd och kan hitta tid att ladda mellan uppdragen. Och om de är slut på el, kan de alltid lita på HVO för sin förbränningsmotor och fortfarande arbeta med en CO2-reduktion på upp till 90% ”

Scania är den enda OEM som erbjuder lastbilar, bussar, chassi och motorer som också innehåller ett komplett utbud av alternativa lösningar inom framdrivning och drift. Allt från räddningsfordon, persontransporter, catering- och försörjningsbilar eller olika typer av underhållsfordon, inklusive snöslungor, kan därför fungera med ett lägre koldioxidavtryck och utmärkt total driftsekonomi.

– Jag tror att Scanias line-up är unik, säger Vlaskamp. Med Scanias engagemang för verksamheter med låga koldioxidutsläpp innebär samarbete med oss ​​tillgång till en nästan oändlig palett med hållbara lösningar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*