annons
Hem » Notiser » Scaniachef tar plats i VW-ledning

Scaniachef tar plats i VW-ledning

Lars Stenqvist, Senior Vice President Vehicle Definition vid Scania, har utsetts till chef för forskning och utveckling inom Volkswagen Truck & Bus GmbH, som är Volkswagengruppens holdingbolag för medeltunga och tunga lastbilar och bussar. Sedan tidigare ingår Scanias vd och koncernchef Per Hallberg i ledningen för bolaget.

Lars Stenqvist, som är född 1967, anställdes vid Scania 1992 efter civilingenjörsexamen vid Chalmers Tekniska Högskola. Han inledde sin karriär inom Scanias produktionsenheter och var mellan åren 2002 och 2004 chef för bolagets chassimontering i Nederländerna för att därefter tillträda som chef för Projektkontoret vid Scania Tekniskt Centrum. År 2007 utnämndes han till Senior Vice President Vehicle Definition.

Enligt ett pressmeddelande är Scanias centrum för forskning och utveckling i Södertälje med närmare 4 000 anställda en hörnpelare i det nätverk av FoU-anläggningar som finns inom Volkswagen Truck & Bus, där övriga städer är München i Tyskland och São Paulo i Brasilien. Huvudkontoret för Volkswagen Truck & Bus GmbH är beläget i den tyska staden Braunschweig.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*