annons
Hem » Notiser » Schenker investerar 225 miljoner för att nå fler åkerier

Schenker investerar 225 miljoner för att nå fler åkerier

DB Schenker investerar cirka 225 miljoner SEK för att stärka sitt strategiska samarbete med uShip, den USA-baserade online-plattformen för spedition och transporttjänster. Via plattformen är nu cirka 30 000 transportföretag anslutna till DB Schenkers europeiska nätverk för landtransporter.

– Att utvidga vårt samarbete kommer att hjälpa oss att hantera ännu större godsvolymer. Det här ger oss nya möjligheter att växa utanför våra traditionella affärsmodeller och är vår största investering i framtidens digitala logistik hittills, säger Jochen Thewes, vd för Schenker AG, i ett pressmeddelande.

DB Schenker och uShip tecknade ett samarbetsavtal i maj 2016. uShips online-plattform förbinder speditörer och transportörer i 19 länder och är branschledande på att organisera godstransporter med hjälp av mobila enheter.

DB Schenker kommer att använda uShips plattform för landtransporter via en egen online-plattform som kallas Drive4Schenker.

– En stor spelare som DB Schenker gör klokt i att automatisera och digitalisera sin verksamhet. Det gångna året har visat uShip och DB Schenker är ett bra team när det gäller att ta ledningen i denna digitala omvandling, säger Mike Williams, vd för uShip.

I och med investeringen tar också DB Schenker en plats uShips styrelse som minoritetsägare.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*