annons
Hem » Notiser » Schenker Sverige följer norska Vlantana-affären

Schenker Sverige följer norska Vlantana-affären

Vlantana Norge misstänks ha uppgett felaktiga uppgifter när kunder begärt revision av bolaget. Man ska bland annat ha angett felaktiga löne- och anställningsvillkor enligt Lastbil.no. Skandalen har lett till att DB Schenker A/S och ASKO Transport sagt upp sina avtal med åkeriet.

Vlantana Norge är ett dotterbolag till det litauiska åkeriet Vlantana UAB med över 2500 anställda. DB Schenker i Sverige anlitar moderbolaget och följer nu utvecklingen i Norge.

– Det händer att vi kör med UAB Vlantana Transport i Litauen. Dock väldigt sporadiskt, mest Ad Hoc-bokningar, förra året bokade vi enbart cirka 70 hellaster i Litauen, säger Pierre Olsson som är press- och informationsansvarig på Schenker i Sverige.

Schenker har anlitat Vlantana de senaste två till tre åren och åkeriet är enligt Pierre Olsson en godkände leverantör som uppfyller Schenkers ”Code Of Conduct”. Några felaktigheter liknande de som nu avslöjats i Norge har man aldrig sett.

– Som sagt, vi jobbar med UAB Vlantana i Litauen och inte med Vlantana A/S i Norge. Men vi kommer naturligtvis följa upp och ta del av den utredning våra kollegor i Norge har gjort, säger Pierre Olsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*