annons
Hem » Artiklar » Seger för fjärde året i rad i Green Truck för Scania

Seger för fjärde året i rad i Green Truck för Scania

Vinst fyra år i rad – det är Scanias facit i det tyska jämförelse-testet ”Green Truck” där lägsta bränsleförbrukningen är det enda som räknas. För 2020 var det 40-tonskombinationer med minst 500 hk som gällde på den knappt 36 mil långa testslingan på vägar norr om München. Scania ställde upp med en R 540 som lyckades med bedriften att få lägsta bränsleförbrukningen i kombination med den högsta snittfarten. Resultatet blev en genomsnittlig förbrukning på 25,14 liter/100 km och en snitthastighet på 80,42 km/h.

Bakom Green Truck står de två tyska branschtidningarna ”Trucker” och ”Verkehrs Rundschau”. Testerna är enligt ett pressmeddelande från Scania noggrant övervakade och sker på allmänna vägar norr om München under en septembervecka. Yttre förhållanden som väderlek och trafikintensitet kompenseras bort genom att man kör i par med en referensbil, alla deltagarna har dessutom samma slags däck (med samma slitage och däckstryck).

− Förbränningsmotorer och dieselbränsle kommer att utgöra hörnpelare i vägtransporterna under hela det här decenniet, det är motivet till varför det är så viktigt att fortsätta att förbättra bränsleeffektiviteten. Även om förnyelsebara bränslen och elektrifierade transporter är framtiden är den här vinsten en stark prestation av Scania, säger Stefan Dorski. Senior Vice President och chef för Scania Trucks.

Årets seger var Scanias femte sedan priset instiftades 2013.

En kommentar

  1. Volvo fh 460 drog ju 2,27 i samma test, varför skriver ni inget om det?

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*