annons
Hem » Notiser » Sista dagarna att söka bidrag för investering i LBG-fordon

Sista dagarna att söka bidrag för investering i LBG-fordon

Allt fler åkerier väljer flytande biogas, LBG, för att minska sin klimatpåverkan och bidra till Sveriges mål om fossilfria transporter. Den som vill investera i en lastbil för LBG har möjlighet att söka ekonomiskt stöd för detta genom innovationsklustret Drive LBG. Ansökan är öppen fram till 30 september.

Drive LBG är ett regeringsinitiativ som finansieras av Energimyndigheten med branschorganisationen Energigas Sverige som värdorganisation. Stödet ligger på 40 procent av merkostnaden för gasanpassningen av fordonet, och ansökan är öppen till 30 september 2020.

– Stödet från Drive LBG brukar ofta landa på runt 200 000 kronor per lastbil, och är enkelt att söka. Det är också viktigt att känna till att det går bra att söka stöd samtidigt hos Drive LBG och till exempel Klimatklivet för samma fordon, men man får sedan bara ta ut ett av stöden om båda skulle beviljas, säger Johan Laurell, projektledare för Drive LBG, i ett pressmeddelande.

– Även den som hellre leasar sin lastbil kan nu ta del av stödet då både Volvo och Scania via sina leasingbolag har beviljats stöd för ett antal lastbilar.

Antalet lastbilar som drivs med flytande biogas har ökat det senaste året. Bara inom projektet Drive LBG har 260 nya fordon fått stöd och nu börjat rulla ut på vägarna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*