annons
Hem » Notiser » Självkörande timmerbil på G?
Hemlighetsmakeriet kring Einrides nya T-log är stort och än så länge visar man bara upp denna "teaserbild".

Självkörande timmerbil på G?

Einride, det svenska företaget som tagit fram den förarlösa lastbilen T-pod, är på gång med en ny modell som ryktas vara tänkt för timmertransporter. Enligt tidningen Ny Teknik ska Einride ha visat upp den nya modellen, kallad T-log, vid en sammankomst i Stockholm. En besökare beskrev den självkörande lastbilen som ämnad att utföra transporter av timmer ”från hubb till hubb, där det finns en del enkla transporter som går att automatisera”.

Uppgifterna har inte bekräftats av Einride men i ett mail till Trailer.se säger företagets PR-ansvarige, Adam Nelvin, att Einride ska presentera en ny produkt den 11 juli på Goodwood festival of speed i England.

”Vad jag kan säga är att det är en ny lastbil, kraftfullare än T-poden, utvecklad för tuffare miljöer, och i förlängningen för en helt ny marknad för självkörande och batteridrift” skriver Adam Nelvin.

Det återstår förstås en hel del för Einride att bevisa när det gäller vad deras förarlösa lastbilar klarar av. T-poden har testats på Astazeros testbana utanför Borås och förutsett att alla tillstånd finns på plats kommer Lidl att börja använda T-pod på allmän väg senare i år. Så sent som veckan innan midsommar träffades EU:s transportministrar i Göteborg och signerade ett gemensamt dokument som reglerar tester och utveckling av självkörande och uppkopplade fordon.

Läs mer:

Lidl satsar på självkörande transporter

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*