annons
Hem » Artiklar » Skellefteå Lastbilsstation köper 24 lastbilar av Wist.
Under fjolåret köpte Skellefteå Lastbilsstation 13 nya Volvo FH av Wist Last & Buss. Nu har de köpt ytterligare 24.

Skellefteå Lastbilsstation köper 24 lastbilar av Wist.

Skellefteå Lastbilsstation är på offensiven. De har nu köpt 24 nya Volvo FH av  Wist Last & Buss.

– Det är flera olika anledningar till att vi satsar på flera nya lastbilar. En är helt enkelt att vi behöver förnya vagnparken men den största orsaken är att vi har en kraftig ökning i uppdrag och behöver öka antalet lastbilar, säger Magnus Svedberg, som är vd i Skellefteå Lastbilsstation i en pressrelease.

Skellefteå Lastbilsstation har expanderat de senaste åren. Under 2019 omsatte de omkring 290 miljoner och i år räknar man med att den kommer att öka till cirka 400 miljoner.

– Vi gör bra jobb, våra kunder gillar det och det ger fler nya kunder. Det ställer också högre krav på oss, säger Magnus Svedberg.

För att möta efterfrågan köpte Skellefteå Lastbilsstation 13 nya lastbilar och 7 släpvagnar förra året och nu har de alltså köpt ytterligare 24.

– Skellefteå Lastbilsstation har alltid funnits som kund hos oss men tidigare har de bara köpt någon enstaka bil om året. Nu när vi gör stora affärer visar det att vi trivs med varandra och att samarbetet fungerar bra, säger Mathias Stenlund, säljare på Wist Last & Buss i Skellefteå.

Leverans planerad mars-april 2022 och de nya FH-lastbilarna kommer att vara utrustade med I-Save paketet som bidrar till att spara bränsle. Wist Last & Buss gör också en anpassad serviceplan för varje bil som följs upp via en servicekoordinator som kan fjärravläsa lastbilarnas kondition. De kommer också att vara uppkopplade mot Volvo Connect.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*