annons
Hem » Artiklar » Skidskyttar med ny Volvo FH
Skidskyttelandslagets vallatrailer bakom en ny Volvo FH. Foto: Per Danielsson.

Skidskyttar med ny Volvo FH

När det svenska skidskyttelandslagets vallachef Kent Norell kör till olika tävlingar runt om i Europa sitter han i en ny Volvo FH 500 med I-Save. I ett pressmeddelande berättar Volvo att de nyligen levererade en ny FH med I-Save till det svenska skidskyttelandslaget.

– Jag är otroligt nöjd med lastbilen, jag upplever en stor förbättring. Den nya lastbilen ger en fantastisk körkänsla och ger riktigt bra stöd när man till exempel möter tuff terräng i bergstrakter, säger Kent

Vallachefen Kent Norell kör själv den nya lastbilen.
Foto: Per Danielsson / Projekt.P

Kent som är vallachef kör själv lastbilsekipaget till och från de olika tävlingarna. Det gäller som bekant att skjuta mitt i prick för att slippa tidstillägg eller straffrundor. Avgörande är ju också att Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och compani har optimal vallning då man åker skidor mellan skjutpassen.

2010 började Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet att samarbeta när en Volvo FH och en vallatrailer togs i bruk. Inför nästa säsong kan de blågula skidskyttarna se fram emot att få jobba med en större och mer funktionell vallatrailer.

Volvo Lastvagnar kommer att ta fram den i samarbete med Volvofinans Bank, Volvia, Wist Last & Buss och Special Karosser i Ätran. Och det är Skab som kommer att bygga denna exklusiva specialtrailer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*