annons
Hem » Artiklar » Skräddarsydd utbildning för tankbilschaufförer

Skräddarsydd utbildning för tankbilschaufförer

Wibax Logistics har tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en skräddarsydd utbildning till yrkesföra­re av tankbil. När utbildningen är slutförd kan den leda till en anställning då Wibax har ett stort rekryteringsbehov. Yrkesakademin i Luleå håller i utbildningen och den arbetsplatsförlagda delen i utbildningen genomförs på Wibax.

De områden Wibax utbildar inom är exempelvis tankbilskunskap, säkerhet, fordonsunderhåll och depåkunskap. Detta varvas med handledd praktik där eleverna får åka med i tankbilarna och vara med vid bland annat lastning och lossning. Chaufförsutbildningen genomförs under våren och deltagare som godkänns av Wibax erbjuds en provanställning på företaget under sex månader i Piteå eller Skellefteå.

– Det har varit ett fantastiskt roligt projekt att genomföra med ett väldigt stort engagemang hos alla som jobbat med det. Det finns en enormt stor kompetens och erfarenhet hos Wibax inom de olika områdena där vi tagit fram utbildningsmaterial och haft egna handledare och kursledare. Det är också en absolut förutsättning för att lyckas med en sån här utbildningssatsning, säger Örjan Svensson, Logistics manager, i ett pressmeddelande.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*