annons
Hem » Notiser » Skyller drograttfylla på blöt fest 

Skyller drograttfylla på blöt fest 

En lastbilschaufför i 20-årsåldern har dömts till dagsböter av Östersunds tingsrätt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Chauffören förnekar brott eftersom han inte minns att han tagit några droger. Mannen menar att han måste ha fått dem i sig under en födelsedagsfest där han blivit så pass berusad att festen är en enda stor minneslucka.   

Det var i september 2018 som chauffören stoppats i centrala Östersund av polisen. Provtagningar visade att mannen hade hasch eller cannabis i blodet och han åtalades för rattfylleri och ringa narkotikabrott.  

Enligt Länstidningen Östersund försvarade chauffören sig med att han några dagar innan han stoppades varit på ett födelsedagsfirande där han blivit så pass berusad att han inte minns något från festen. Chauffören menar att det måste vara då han fått i sig drogerna. Eftersom han inte visste att han fått i sig några droger borde han inte heller kunna dömas för detta menar mannen. 

Enligt tingsrätten stödjer dock inte analysresultaten mannens förklaring. Domstolen anser att mannen gjort sig skyldig till de brott han åtalats för och han döms därför till 50 dagsböter på 250 kronor vardera.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*